Campagne review

“We hebben een Google campagne ingericht, maar we weten niet of het zo optimaal is ingericht. Wil jij eens meekijken?”

Natuurlijk! Iedereen die wil leren help ik graag. Zodoende mocht ik voor BzzNzzNow in Dubai de campagnes bekijken en – vervolgens ook – optimaliseren.

BzzNzzNow, een partij in Dubai die B2B zaken doet. Jij wilt exporteren naar 1 van de OSEP landen, maar je kunt niet de juiste krachten vinden om je product op de markt te brengen. BzzNzzNow helpt je lokaal met de juiste contacten en marketing. Hun eigen marketingafdeling beheerde de Google campagnes, maar haalden ze hier uit wat er uit te halen viel?

Allereerst heb ik een scan gemaakt van de huidige campagnes, een zogenaamde review. We zagen al gauw dat een aantal campagnes verschillende instellingen hadden, waardoor een tekst advertentie ook binnen de Display netwerken werd getoond. Een aantal van deze aanbevelingen hebben we direct doorgevoerd.

Hierna hebben we een nieuwe campagne structuur opgezet, op basis van zoekwoord onderzoek. De campagnes heb ik de eerste paar weken beheerd, waarna ze zijn overgedragen aan Robert. Vanuit Dubai beheert hij nu zelf zijn campagnes.

Voor ons bedrijf Bzznzznow waren wij op zoek naar een online (search) marketeer. Via ons netwerk zijn wij geattendeerd op Floor Boerma. Floor is een prettig en no nonsense en humorvolle persoon in de omgang. Weet inhoudelijk heel goed waar zij over praat. Door haar uitstekende adviesvaardigheden weet zij deze kennis op de klant heel goed over te brengen. In haar plan van aanpak is zij duidelijk en grondig. Floor geeft ook heel goed aan welke input zij van de klant nodig heeft. Het Adwords proces wordt voortdurend gemonitord en daar waar nodig stuurt zij bij.
En tenslotte, niet geheel onbelangrijk, biedt zij haar dienstverlening aan tegen een concurrerende prijsstelling
.
(Robert Woud – Managing Partner Bzznzznow)

Salesforce gecertificeerd Google Analytics gecertificeerd Salesforce gecertificeerd